2016-06-19

Bloggen is back

Interiörfotografering i Stockholm
Bloggskrivandet blev tyvärr bordlagt under lite för lång tid, inte på grund utav nyhetstorka eller brist på material utan snarare tvärt om. Mycket på gång, allt naturligtvis samtidigt och det har bara varit att hålla i sig och åka med.

Så, vad har jag har för mig det senaste året?


Jo, tack vare snitsiga förhandlingar mellan facket och min tidigare arbetsgivare efter att anläggningen där jag arbetade fram till 2014 stängdes ner fick alla som blivit uppsagda vara med och dela på en "utbildningpott" för att lättare kunna byta bransch (det finns inte så många tidningstryckerier kvar längre).

Tillbaka till skolbänken

Förutom ett par matnyttiga och mycket trevliga kurser på Fotografiska Akademin passade jag på att gå en fotoutbildning vid solsystemets äldsta fotoskola - New York Institute of Photography. Efter att ha pressat tolv månaders kursplan på en fjärdedel av tiden (sova-plugga-fota-repeat) händer nu ett fint guldstämplat diplom på väggen. Pust. Utbildningen omfattade förutom den rent tekniska biten flera grenar av fotografering; porträtt- och produktfoto, landskap, fotojournalistik och något som var helt nytt för mig - arkitekturfotografering.

Arkitekturfoto


Detaljbild vid bostadsfoto
Fotografering av byggnader visade sig vara riktigt kul och efter utbildningen åtog jag mig ett par projekt där jag kunde praktisera de nya kunskaperna, jag sålde några bilder till arkitekter och byggföretag och gjorde en liten portfolio med interiörbilder. Det ena ledde till det andra och nu levererar jag regelbundet bostadsbilder till flera mäklarkontor i kommunen, samtidigt som jag förstås även plåtar annat och håller just nu på att utveckla en solid portfolio med livsstilsbilder som kan vara intressant även för andra typer av företag.

Åtta-till-fem-jobbet

Liksom tidigare kör jag fotograferandet på deltid, parallellt med ett "vanligt" jobb. Just nu innebär det Crimson, där jag kör två UV-printrar för direkttryck på allt från aluminium till glas och plywood i stora format. Mycket inspirerande miljö för en fotograf och många stora namn bland kunderna.

Mer uppdateringar och bilder kommer snart, over and out!

1 kommentar: