2016-11-13

Det finns inga dåliga väder...


Objektiven putsade, batterierna laddade, kameraväskan packad, inspirationen på topp och en fantastiskt resmål för semestern, planet landar och... regn. Tunga mörka moln och prognosen ljuder i moll i veckor framöver. Då fick jag en idé.

Tre bröllopsresor

Jag och min Karolina gifte oss i somras vi hade inte mindre än tre bröllopsresor planerade – först en weekend i tält på Åland [sic], sedan en vecka i Bosnien för ett kompletterande firande med min nyblivna hustrus släkt (eller vår släkt är det ju faktiskt) för att sedan avsluta med en vecka i le Montmartre á Paris.

Bröllopsresa nr I gick fotomässigt som förväntat (jag tog EN bild) men i Bosnien hade jag tänkt plåta mer, landskapet är sagoligt vackert och mycket olikt Roslagens välbekanta vyer. Vi kliver av planet i Sarajevo och tar bussen nio mil västerut till Travnik, för att mötas av en askgrå himmel och störtskurar varvade med tordön och dunder och ljungeldar.


Först blev jag lite modfälld av regnet – jag ville ju plåta! Jag började leta efter motiv som kunde avleda uppmärksamheten från det oinspirerande vädret då jag plötsligt fick en insikt; istället för att undvika eländet kunde jag dra nytta utav det – förstärka det och låta det ge atmosfär till bilderna.

Objektivvalet föll på ett Hexanon 28mm f/3.5 då det är litet och smidigt och utmärkt för lite övning i hyperfokalfokusering, Bilderna laddade jag över direkt till mobilen och några hamnade på Instagram efter några mindre justeringar i Snapseed.


Det blev förstås ett storslaget bröllopsfirande i Bosnien men det är en annan historia, liksom bröllopsresa nummer tre i Paris dit den svartvita dramatiska stilen jag hittade i regnet fick följa med. Av bilderna från Frankrike gjorde jag en fotobok, kanske något för ett kommande blogginlägg?

Kontentan får bli att även om omständigheterna, i det här fallet vädret, inte spelar oss i händerna så kan det gå att vända till sin fördel. Det blev inga klassiska semesterbilder, det blev bättre. Kolla in resten på mitt Instagramkonto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar